Vaktbolag ta över militärens uppgift ??

Vi röstar som enda parti nej till privat beväpning av svenska handelfartyg som "skydd" mot pirater

De föreslagna åtgärderna med beväpnad säkerhetspersonal ombord innebär en falsk trygghet för sjömännen och för rederinäringen. Med tunga vapen ombord ökar risken för en oönskad våldsspiral där även piraterna beväpnar sig med allt tyngre vapen. En varaktig lösning på problemet med piratattacker kräver helt andra, fredliga och konstruktiva, åtgärder. Utländska fiskeflottor får inte fortsätta sitt rovfiske som berövar lokala fiskare sin försörjning. Att stärka stödet till lokalsamhället istället för kostsamma och farliga militära insatser är både mänskligt riktigt och ekonomiskt klokt.

.Det är Försvarsmaktens uppgift att skydda svenska fartyg inom svenskt territorium och på fritt hav under fred och neutralitet. Principen att staten i grunden ensam har rätt att utöva våld gäller även ombord på svenska handelsfartyg.

 

 

En kommentar

  1. ulf

    Jag håller delvis med om ditt resonemang, men samtidigt miljöpartiet vill inte öka försvarsanslagen. I dagens läge har vi knappt råd att skydda vår egen kust. Hur tror du då att marinen ska kunna vara i afrika över tiden ?
    Jag är medveten om att ett fartyg ’r där nu, men det är udner en kort period!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.