MP vill bevara Hamrinsberget

Idag har VK skrivit fel rubrik, istället för MP står det M (Moderaterna). Här kan ni läsa hela pressmeddelandet som vi skickat till VK.

I det nya förslaget till översiktsplan som låg ute på utställning fram till 1 maj föreslås bland annat flera nya bostadsområden, fortsatta satsningar på kollektivtrafik och att Hamrinsberget bebyggs. Miljöpartiet tycker att översiktsplaneringen är ett bra tillfälle att välja riktning för stadens utveckling, och efterlyser därför högre ambitioner och större miljöhänsyn när det gäller stadens förtätning. Bland annat föreslår de att Hamrinsberget avsätts som parkområde.

 

-Hamrinsberget är ett populärt utflyktsmål idag och en mysig scen för Umeås alternativa kukturliv. Genom några enkla åtgärder, till exempel att sätta upp papperkorgar och belysning samt förbättra tillgängligheten skulle Hamrinsberget bli ett uppskattat rekreationsområde för ännu fler umeåbor och besökare, säger Ellika Nordström, språkrör för MP Umeå.

I Planförslaget lyfts även vikten av grönområden fram. Parker och skogar är inte bara viktigt för motion och rekreation, utan fyller också andra funktioner, som exempelvis att rena luften, bevara den biologiska mångfalden och för att absorbera regnvatten. På grund av detta tycker Miljöpartiet att det istället bör byggas på höjden.

-Det råder bostadsbrist i Umeå idag, därför är det viktigt att bygga nytt. Men vi ska främst bygga på redan exploaterad mark, som till exempel parkeringar, och vi ska bygga på höjden. Allt för att bevara så mycket natur som möjligt, säger Nasser Mosleh, språkrör och gruppledare för MP Umeå.

Miljöparitet föreslår även att alla bostäder och verksamhetsfastigheter ska ha en genomgående ekologisk profil med till exempel passivhus, utrymme för stadsodling, solceller eller odlingsplatser på taket, kretsloppsanpassade hus och möjligheter till samnyttjande.

 

För mer info, kontakta:

 

Nasser Mosleh

[email protected]

0705698183

 

Ellika Nordström

[email protected]

070-215 83 13

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.