Biologisk mångfald i rika skogar

När den biologiska mångfalden krymper så hotas de ekosystem som mänskligheten är beroende av för ren luft, vatten, energi och mat. Därför måste skogen, jorden och vattnet brukas långsiktigt hållbart.

Skogen är viktig för kulturarvet, friluftslivet, turismen och den biologiska mångfalden. Sverige behöver skydda de gamla skogar som finns kvar, och dessutom avsätta ytterligare skog som kan utveckla en mångfald av arter och åldrar. Värdefull biologisk mångfald finns också i jordbrukslandskapet, vattenområden, till och med i våra städer.

Inom skogsbruket behövs mer skog med blandade arter och ålder. Ett hyggesfritt skogsbruk är varsammare mot naturen samtidigt som det kan ge jämnare intäkter, arbetsbelastning och fler arbetstillfällen. Skogsbolagen ska ha samråd med de boende i området före en avverkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.