Billigare att vara miljövän

Miljöpartiets grundläggande princip är att den som smutsar ner eller förstör miljön ska betala för sig, medan de individer och företag som agerar miljövänligt och långsiktigt hållbart ska premieras. Vi vill införa skatter, bidrag och investeringar som gör det enklare och billigare att agera miljövänligt.

Vi människor lever på en planet med begränsade resurser. Det är nu den mänskliga påverkan den huvudsakliga kraft som driver stora förändringar i miljön. Konsekvenserna av detta kan bli katastrofala för en stor del av mänskligheten.

All miljöförstöring sker lokalt, men konsekvenserna är ofta gränslösa. Det kräver kraftfulla lokala och nationella åtgärder samtidigt som det internationella samarbetet är viktigt. För att kunna vara pådrivande inom EU och internationellt behöver Sverige en bättre miljöpolitik på hemmaplan. Väl i förhandlingar behöver vi prioritera miljön i stället för särintressen eller kortsiktiga ekonomiska kostnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.