Hela lösningen kan bestå av många pusselbitar

Den här insändare  har jag fått publicerad i dagens VK:

“Det är en bra idé, men det är inte hela lösningen”. Med denna typ av resonemang har många bra förslag hamnat till papperskorgen här i Umeå. Som om tanken är att vi ska sitta och vänta tills det dyker upp en perfekt lösning för alla problem här i Umeå. Med den inställningen kommer vi gå miste om många bra idéer. Kanske till och med så många att de tillsammans hade kunnat utgöra lösningen på några av de utmaningar vi möter idag och i framtiden.

Det är inte ens säkert att en övergripande lösning alltid är det bästa. Ibland kan en mångfald av åtgärder vara att föredra. Om det visar sig att en av dem inte var lika bra som den verkade först kan det finnas en annan som visar sig vara precis vad som behövs. Och en lösning kan passa olika bra beroende på omständigheter och personer.

 

När det gäller utmaningar i frågor som bostäder, klimat, skola och omsorg har vi inte tid att sitta passiva och vänta på att någon ska hitta “hela lösningen”. Vi måste kontinuerligt jobba åt rätt håll och vara öppna för de förslag som kan ta oss en bit på vägen.

 

Nasser Mosleh, Gruppledare MP Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.