MP:s valberednings förslag till EU-lista

Idag vid en pressträff presenterades förslaget till de fem första namnen på partiets lista till EU-valet.

1)      Isabella Lövin, Värmdö

2)      Peter Eriksson, Kalix

3)      Bodil Ceballos, Gävle

4)      Max Andersson, Göteborg

5)      Linnéa Engström, Stockholm

Isabella Lövin toppar Miljöpartiets riksvalberednings förslag till EU-lista. På andra plats föreslås Peter Eriksson.

Isabella Lövin är den prisbelönta journalisten bakom boken Tyst hav, som i förra valet valdes in i EU-parlamentet och där har arbetat framgångsrikt med att förändra EU:s fiskepolitik. Hon har drivit igenom mål för friska fiskbestånd, bättre märkning av fisk och rättvisare fiskeavtal.

Peter Eriksson är tidigare språkrör för Miljöpartiet och idag konstitutionsutskottets ordförande i riksdagen. Bodil Ceballos är riksdagsledamot i utrikesutskottet med ett långt engagemang i internationella frågor. Max Andersson är EU-ansvarig i partistyrelsen och sitter i partiets arbetsutskott. Linnéa Engström arbetar som jämställdshetssamordnare på Miljöpartiets rikskansli.

Listans fastställs i en medlemsomröstning i januari.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.