Moderaterna tappar deras hjärtefråga

Sänka skatten, det är första kravet som moderaterna brukar ställa i deras förslag till budgeten, men i år vart de tvugna att lämna deras hjärtefråga. Inte bara det, deras förslag till bugeten byggs på att använda en gångs pengar. Alla vet vilka konsekvenser det blir med budgeten nästa år. Som jag har sagt tidigare, och som jag sagt i budgetdebatten idag så hoppas socialdemokraterna på regeringsskifte, men sådana förhoppningar har inte moderaterna, eller hur?

Vi i MP kom med förslag att höja skatten med 20 öre, detta motsvarar 40 kr per månad (en kaffe och bulle). Detta är för att rädda umeås ekonomi. När en patient behöver opereras så måste kirurgerna ställa upp, men ni har valt att ge patienten värktabletter.

Vi tror att umeborna är beredda att betala 40 kr/månad för att behålla kvaliteten i världfärden och förbättra den. Med erat förslag till budgeten så vet vi att det blir sämre kvalite pga mindre resurser.

Till slut vill jag påpeka att i vårat förslag till budget, så säger vi att vi är beredda på att sänka skatten då ekonomin tillåter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.