Rädda välfärden till priset av kaffe och en bulle

Umeås starka ekonomi tidigare år har lett till visst övermod hos de styrande politikerna.  Stora investeringar i prestigeprojekt har lett till ökade driftskostnader som snart gör sig påminda. Umeå behöver öka sina intäkter eller skära ned kraftigt i verksamheten.

Istället för att liksom övriga partier skjuta upp problemen genom att fördela engångspengar föreslår Miljöpartiet i Umeå en höjning av skatten med 20 öre. För den genomsnittlige umeåbon blir det 40 kronor i månaden. För Umeå innebär det 48 miljoner mer att fördela på skola, omsorg, och omställning till ett fossiloberoende samhälle.  Till priset av kaffe och en bulle i månaden kan vi säkra vår gemensamma välfärd.

Nasser Mosleh, gruppledare MP Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.