Reservation!!

Som företrädare för Miljöpartiet de gröna i Umeå reserverade jag mig igår mot beslutet om antagande av parkeringsprogrammet.

Parkeringsprogrammet har vissa inslag som vi tycker är positiva, ett exempel på det är park&ride- anläggningar som föreslås.

Men det nya parkeringsprogrammet borde lägga ribban högre. Ett parkeringsprogram kan vara ett viktigt verktyg för att ställa om till ett mer hållbart resande, men det förutsätter att man vågar vara progressiv och visionär.

Vi anser att det globala perspektivet saknas i parkeringsprogrammet. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin har sagt: ”Sanningen är att globalt sett finns det inga stora utsläpp, bara ett de små utsläppens tyranni, som tillsammans skapar ett stort klimatproblem”. Med detta menar han att alla utsläpp räknas, och att alla åtgärder är värdefulla. Därför måste det globala perspektivet lyftas fram i parkeringsprogrammet, och sedan leda till ett konkret arbete för ett tryggt och tillgängligt Umeå som tar ansvar både för den lokala luftkvalitén och klimatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.