Satsa på skolan genom högre skatt för de som tjänar mest

Skolans kvalitet avgörs i mötet mellan lärare och elev. Alla barn förtjänar att få den tid hen behöver med en kunnig och engagerad lärare. Därför vill Miljöpartiet anställa fler i skolan och höja lärarnas lön, kompetens och engagemang. En satsning som kostar staten fem miljarder kronor.

Vi är övertygade om att de med höga inkomster är beredda att betala lite mer, om pengarna går till en bättre skola. För att finansiera en satsning på skolan föreslår vi att den statliga inkomstskatten höjs med tre procent, på den del av lönen som överstiger 40 000 kronor. Den som tjänar 45 000 i månaden bidrar då med 150 kronor mer.

En kommentar

  1. Torbjörn

    Bra Nasser! MP i Umeå kommer att få många röster i valet. Skolan i Umeå har de senaste 20 åren drabbats av sparkrav, inköpsstopp, snålt med pengar till moderna läromedel, Sveriges lägsta lärarlöner. Samtidigt satsar Umeå kommun miljardbelopp på finkultur som barnfamiljer med knapp ekonomi aldrig har råd att ta del av. Vanligt folk är dessutom intresserade av framförallt drägliga arbetsförhållanden och fin orörd natur att spendera sin fritid i.
    Sittande kommunalråd tror att finkultur lockar folk till Umeå. Det som lockar unga familjer är fungerande förskolor med en personaltäthet som medger en bra och rik verksamhet och en skola där inte hela tiden en felaktigt snäv budget hämmar verksamheten. Umeå är en ”ung” stad och gubbar födda på 40-talet som kör egotrippade race kommer att få ”tummen ned” på valdagen. MP-Umeå är ett ungt och fräscht parti som förtjänar sympati och är helt rätt i tiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.