Satsa på skolan genom högre skatt på höga inkomster

Skolans kvalitet avgörs i mötet mellan lärare och elev. Alla barn förtjänar att få den tid hen behöver med en kunnig och engagerad lärare. Därför vill Miljöpartiet anställa fler i skolan och höja lärarnas lön, kompetens och engagemang. En satsning som kostar staten fem miljarder kronor.

Vi är övertygade om att de med höga inkomster är beredda att betala lite mer, om pengarna går till en bättre skola. För att finansiera en satsning på skolan föreslår vi att den statliga inkomstskatten höjs med tre procent, på den del av lönen som överstiger 40 000 kronor. Den som tjänar 45 000 i månaden bidrar då med 150 kronor mer.

En kommentar

  1. Lena Andersson

    Problemet är att alldeles för få väljer att utbilda sig till lärare, och detta kan enbart lösas genom att förbättra studenternas villkor! Ingen grupp i det svenska ”välfärdssamhället” bör vara tvingade att skuldsätta sig för att ens ha råd med MAT och tak över huvudet, och de extrajobb som studenter tvingas ta för att överleva leder till att det blir ännu svårare för det verkligt arbetslösa att lyckas hitta ett jobb eller ens en referens, så Sveråge bör införa en ”studielön” max 12 terminer med krav på 75 % av poängen varje termin! Danmark har en sådan ”studielön” på cirka 7000 i månaden!
    Mottagningen av nya svenskar måste bli mycket bättre, och eleverna inte placeras i vanliga klasser innan de ens kan prata svenska, och de måste få möjlighet att fortsätta studera högre upp i åldrarna, liknande KomVux, för att kunna ha en chans att ta igen missade skolår på grund av krig… i hemlandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.