Minskad arbetslöshet istället för skattesänkningar

Den mycket höga ungdomsarbetslösheten är alliansens största misslyckande. Deras skattesänkningar har inte hjälpt alla de unga som är arbetslösa. Miljöpartier vill istället öka investeringarna i välfärd och miljö, vilket skapar nya jobb och minskad arbetslöshet, både på kort och lång sikt. Och vi vill satsa på utbildning och kompetens så att dessa jobb blir tillgängliga för fler.

Höjd skatt har inget egenvärde, men skatternas nivå måste sättas i relation till behoven av välfärd och framtidsinvesteringar. Miljöpartiet vill använda skatter som uppnår dubbel effekt, som både finansierar nödvändiga investeringar i skola och klimatomställning och som styr mot ökad jämställdhet, jämlikhet och hållbart resursutnyttjande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.