MP vill ladda för elbilar

Miljöpartiet vill sätta upp 10 000 laddstolpar för elbilar runt om i landet. Partiet satsar i sin vårbudget 200 miljoner under fyra år på en utbyggnad.

Kostnaden för de 10 000 laddstolparna beräknas till totalt 200 miljoner under kommande fyra år för staten.

Miljöpartiet föreslår att staten tar hälften av kostnaderna, den andra hälften betalas av den som bygger stationen, till exempel en kommun, ett företag eller en förening.

Elbilen har trots statlig premie haft svårt att slå igenom i Sverige. För närvarande finns omkring 3 600 elbilar i landet. Det kan jämföras med Norge där det finns över 18 000.

Miljöpartiet vill nu göra en satsning på för att få fart på elbilskörandet.

En elbil kostar i dag mycket mer än en bensin eller dieseldriven bil. Den som köper en elbil kan få en premie på 40 000 kronor.

Miljöpartiet vill ge en bonus på 50 000 kronor.

 

 

En kommentar

  1. Lena Andersson

    Att ge olika bidrag, ”bonus”, till dem som köper elbil är totalt fel lösning! Se istället till att kommunala Bostaden omedelbart ser till att ordna eluttag vid varje hyresgästs hyrda parkeringsplats så att denne kan ladda sin elbil över natten och betala via den separata elräkning som måste vara knuten till det låsbara eluttaget vid varje enskild parkeringsplats!
    Se även till att omedelbart buta Umeå lokaltrafiks dieselbussar till antingen eldrivna batteribussar eller trådbussar! Umeå bör även bygga vattenkraftverk mitt i stan som skapar el ur den långsamt men ständigt strömmande Umeälven som passerar genom stan, för att förse lokaltrafikens elbussar med nästan gratis lokalproducerad el!
    Se även till att bygga miljövänliga Gen 4 kärnkraftverk så att de kan producera den mängd el som krävs för att förse alla elbilar med billigast möjliga el!
    Det är dock tveksamt ifall elbilar har någon framtid eftersom batterierna är så urusla med en alldeles för kort räckvidd och flera timmars laddningstid och måste bytas ut efter bara ett fåtal år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.