VK bör ber läsarna om ursäkt

I dagens VK finns följande redaktionella text från VK att läsa:

”När vallistorna skulle röstas fram reagerade han (Hans Brettschneider) främst på hur den grupp personer, placerade längst bak i lokalen ……..  skrev av en framlagd röstsedel samt hur en person satt och skrev flera röstsedlar som denne senare delade ut till övriga i sällskapet.”

 

Ovanstående påstående från VK är helt taget ur luften. Hade ovanstående varit ett citat från en person som vänder sanningen ryggen hade man inte kunnat säga annat än att personen säger osanning.

 

Nu är det som finns ovan en redaktionell text från tidningen, en text som vägar tyngre hos läsaren än ett påstående från en person.
Fakta är följande:
När Miljöpartiets ”vallistor” skulle röstas fram på valkonferensen den 25 januari där Hans Brettschneider, jag och cirka 80 andra deltagare fanns på plats, skrev INGEN deltagare ner några namn på någon röstsedel när vi fastställde landstings- och riksdagslistorna.

 

Vi röstade bara Ja eller Nej till valberedningens förslag. INGA personnamn kom till omröstning. Det som prövades var om valkonferensen ställer sig bakom valberedningens listförslag eller inte. Om detta blev votering. Vi fick välja mellan JA och NEJ.
Närmare 70 procent av valkonferensens deltagare räckte upp handen helt öppet för att visa sitt stöd för valberedningens förslag. Observera: vi räckte upp handen, vi skrev inte upp några namn på någon röstsedlar.

VK borde ha faktagranskat sin text innan man publicerade den. Det är varken seriöst eller hederligt att lura läsarna och skada folk på detta sätt. Jag tycker att VK bör be läsarna och alla som nämns ofördelaktigt att artikeln om ursäkt för att tidningen far ut med en osanning.

 

 

En kommentar

 1. Patrick Krainer

  VK har inte påstått något. Det påstående Nasser Mosleh attackerar är ett citat av Hans Brettschneider. Det är han som säger det.
  Nasser Mosleh slår också med kraft fast att inga deltagare skrev ned några namn och att ingen röstade på personnamn. Varför du angriper det är oklart eftersom det aldrig stod något sådant i den aktuella artikeln.
  Men det är ett gammalt beprövat knep att angripa annat än vad som har skrivits för att flytta fokus.
  I flera artiklar de senaste veckorna har VK granskat miljöpartiet bakom kulisserna. En rad tunga personer inom partiet har trätt fram med namn och bekräftat samma bild. Alla som har blivit utpekade eller angripna i dessa artiklar har sedan fått gå i svaromål.
  Vi anser inte att vi har något att be om ursäkt för.
  Mvh Patrick Krainer, nyhetschef VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.