VK sätter prestige före god journalistisk etik

I morse skrev jag ett blogginlägg där jag uppmanade VK be sina läsare och andra berörda om ursäkt för att tidningen i dagens upplaga hade farit ut med felaktigheter.
Istället för att göra det försöker nyhetschefen Patrick Krainer idag bortförklara det inträffade. Krainer svarar mig att VK inte har ”påstått något”. Synd att VK blånekar.

 

För att fräscha upp VKs minne skriver jag här på nytt VKs påstående:

”När vallistorna skulle röstas fram reagerade han (Hans Brettschneider) främst på hur den grupp personer, placerade längst bak i lokalen …….. skrev av en framlagd röstsedel samt hur en person satt och skrev flera röstsedlar som denne senare delade ut till övriga i sällskapet.”.

 

Det VK säger ovan är att Hans Brettschneider ”reagerade” på att vallistorna fastställdes genom en person skrev flera röstsedlar som denne senare delade till övriga.

 

Genom formuleringarna ovan ger VK läsarna intrycket att vallistorna fastställdes efter att röstsedlar ifylldes, och att en person skrev flera valsedlar. Ovanstående uppfattas inte som citat av Hans Brettschneider, utan som ett påstående från VK. Hans Brettschneider ges rollen att ha ”reagerat” på detta.

 

Som jag förklarade i mitt förra inlägg är påståendet fel i sak eftersom vallistorna inte fastställdes genom röstsedlar, utan genom handuppräckning.
Rätt ska vara rätt, Patrick Krainer.
Att be er ta ansvar för era felaktigheter är inte att använda sig av ”ett gammalt beprövat knep att angripa annat”. Jag angriper just att VK far ut med osanning.

 

Så synd så synd att VK sätter prestige framför god journalistisk etik. En seriös redaktion skulle direkt efter klargörandet ha bett sina läsare om ursäkt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.