Sakligt och smakligt, Edward Riedl

Problemet ligger i att ditt perspektiv bara går 1 vecka tillbaka. Du fördömer Hamas agerande utan att väga in alla aspekter under ett krig som pågått under 66 år. Jag skrev en hel text om detta i mitt förra inlägg men du har inte skrivit något om det, du har helt enkelt valt att fokusera på min titel. Titeln kunde lika gärna ha sagt: ”Hur många barn ska dö innan Edward Riedl tar ställning i frågan?”

Det jag menar med detta är att det finns en passiv inställning hos både dig och moderaterna i denna fråga, ni talar i generell mening och får konflikten att verka som en 50/50 situation där båda sidor är skyldiga. Sedan talar du om att Israel är en fungerande demokratisk stat. Så då vill jag ställa dig några frågor:

– Har du någonsin sett en demokratisk stat olagligt ockupera och mörda människor i ett annat land?

– Har du någonsin sett en demokratisk stat fängsla tusentals människor utan rättegång?

– Har du någonsin sett en demokratisk stat olagligt fördriva människor från sina hem och bygga bosättningar illegalt?

– Har du någonsin sett en demokratisk stat fängsla 1,8 miljoner människor i ett av världens mest tätbefolkade områden?

Att du bortser från detta som en riksdagsledamot och talar om att Israel är en fungerande demokratisk stat är helt obefintligt.

Jag gav dig flera exempel i mitt förra inlägg där jag beskrev Israels ”självförsvar”. Genom tiderna, tills idag, har Israel inte haft någon som helst hänsyn till civila offer vare sig det är araber,svenskar eller turkar. Hur kan du beskriva dom som en fungerande demokratisk stat?

Hur började de senaste aggressionerna?

Tre israeliska tonåringar hittades döda. Utan bevis angrips det palestinska folket och 5 personer dödas samtidigt som 300 tas tillfånga. En pojke tillfångatas av  6 israeliska extremister, han tvingas dricka olja samtidigt som dom dränker hans kropp, sedan tänder de eld på honom. Vad är din syn på detta?

Det verkar dessutom som att politikerna har glömt bort att palestinier dödades under både maj och juni då vapenvilan fortfarande var pågående, innan de senaste händelserna. Så då lyder min fråga igen: Ligger ett palestinskt barns liv i samma värde som ett israeliskt barns liv? Var är era blogginlägg och kommentarer då detta sker?

Vem är det som egentligen försvarar sig?

Det palestinska folket som under internationella lagar blivit olagligt ockuperade, mördade och utdrivna från sina hem under 66 år eller Israel?

Med mitt förra inlägg och detta inlägg kräver jag att ni tar ställning i frågan. Jag kräver att politiker tar ställning och pekar ut problemet. Är ett palestinskt barns liv lika värt som ett israeliskt?

 

 

2 kommentarer

  1. Gerd

    Det som händer och har hänt de senaste 66 åren är så svårt att ta till sig, det kan inte ha hänt. Så känns det. Israels folk som fick utstå så mycket fruktansvärt under andra världskriget behandlar nu det palestinska folket ännu värre. Generation efter generation växer upp under förhållanden som ingen människa ska ens behöva tänka. Här ligger roten till terrorismen som utbreder sig allt mer. Oket kommer att bli tungt att bära för de som försvarar Israels handligar!

  2. Bergis

    Att bryta av handlederna på palestinska barn är fan inte ok. Det ska vara en moderat som blundar för detta isåfall. Jag stöder det palestinska folket till 100 procent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.