Giftfri vardag

10423789_10152328719408716_3175044373569309843_n

 

Idag var vi på renmarkstorget och delade ut MP:s broschyr ”Giftfri vardag”

Vill du veta mer om det?

Läs på: http://www.mp.se/umea

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. olle

  Det är bra tänkt ,men vet du vad er hoppborg i bakgrunden innehåller ?
  Jo det är PVC som är direkt skadlig, läs på om skadorna detta kan ge.
  Tror inte detta går ihop med vad ni vill uppnå.

 2. olle

  PVC framställs i en komplicerad, energikrävande klorkemisk process där bland annat stabilisatorer av tungmetaller används liksom miljöskadliga tillsatser i form av kvicksilver och flamskyddsmedel. Under brukningsskedet släpper mjukgjord PVC ifrån stora mängder allergiframkallande och hormonstörande mjukgörarare (ftalater). Mjukgörarna samlas i inomhusdamm och inandas av de människor som vistas i byggnaden.

  Den största ftalatkällan i bostäder är plastgolv, därefter konstlädermöbler och mjuka plastleksaker. Mätningar har visat på mycket höga koncentrationer av ftalater i barnrum på grund av plastleksaker tex hoppborgar. Ftalterna tas också upp via huden (man kan känna att man blir fet på huden av att hålla i visa plastleksaker) och av barn när de stoppar sina leksaker i munnen. Uppblåsbara badleksaker innehåller extra höga ftalhalter då de är väldigt mjuka. Man kan också känna den karaktäristiska PVC- (klor-) lukten på dessa.

   • olle

    Därför att det står på en produktetikett på hoppborgen 🙂
    Men vem kan lita på att denna är rätt, innehållsförteckningar kan ju också förfalskas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.