MP Umeås budgetförslag

Idag presenterade vi MP:s budgetförslag för Umeå-kommun. Där vi satsade på skolan, äldreomsorg, miljö och fritid. Då det gäller skolan satsade vi på att lägga 8 miljoner kronor på att nå målet om maximalt 15 barn i förskolegupperna. När det gäller äldreomsorg så satsade vi 20 miljoner kronor för att starta ett pilotprojekt för att testa 6 timmars arbetsdag inom äldreomsorg i Umeå,

Arbetsförkortning kommer bidra till möjlighet för vår personal att orka utföra sitt arbete och samtidigt ha energi kvar till sitt privatliv. Vi har valt att rikta arbetet mot äldreomsorgen som är traditionellt kvinnodominerad sektor med relativt hög sjukfrånvaro. Projektet bidrar till att skapa fler arbetstillfällen.

Här kan ni läsa mer om vårt budgetförslag.

https://docs.google.com/file/d/0BxsYSIi2qyHJQ29BSTZjbkY4bjg/edit?pli=1

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.