Överenskommelse om klimatpolitiskt ramverk

Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna kommer i regeringsställning att införa ett klimatpolitiskt ramverk.

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Om temperaturen fortsätter att stiga i den takt som forskarna ser och förutspår kommer det att leda till mycket allvarliga konsekvenser för livet på jorden. Vi ser redan en global kris för den biologiska mångfalden, där en av de största artutrotningarna i planetens historia pågår. Nätet av arter som bygger våra ekosystem är förutsättningen för vår existens eftersom de producerar vår mat, vårt rena vatten och det syre vi andas. Det krävs ett sammanhållet globalt och nationellt politiskt arbete för att säkra en god miljö även i framtiden.

Det klimatpolitiska ramverket ska säkerställa att Sverige minskar utsläppen i den takt som behövs för en globalt hållbar utveckling. Delmål för år 2030 och 2040 ska sättas ut liksom sektorsvisa mål för bland annat trafik, boende och jordbruk. En årlig avstämning av måluppfyllelsen ska göras.

En kommentar

  1. Olle

    Om i nu kan få er samarbetspartner att gå med på detta, tror inte ni kommer att få till så mycket som ni vill.
    Om kärnkraften stängs så kommer vi väl att importera el från smutsiga kolkraftverk, för du tror väl inte att vindkraften kommer att ersätta detta under en mandatperiod ?????
    Sektorsvisa mål för jordbruk ??, vargen håller på att sätta stopp för jordbruket söderut om nu inte ni tänkt att ha djuren inne hela året.
    Varg stängsel funkar inte mot hungriga vargar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.