Lägst arbetslöshet i EU 2020

Regeringens mål är arbete åt alla. Jobbet är för de allra flesta en väldigt positiv och viktig del av livet. Arbete ger en egen inkomst, gemenskap och utveckling. Att alla människor arbetar och försörjer sig möjliggör en bra välfärd av högsta kvalitet, ett samhälle som håller ihop och ökad jämlikhet. Alla människors talanger, färdigheter, erfarenheter och kompetenser ska tas till vara. Det är kraften hos alla de som utbildar barnen, håller uppe kvaliteten i vården, bygger bostäder, kör bussar, skapar mode och musik, står i kassan, programmerar appar och bygger upp framtidens småföretag som bygger Sverige stark.

Regeringens hela arbete kommer att vägledas av målet att Sverige till år 2020 ska öka antalet personer som arbetar och antalet arbetade timmar i ekonomin så mycket att vi når lägst arbetslöshet i EU 2020.

Klyftorna har vuxit i Sverige. Vi ska vända den utvecklingen Vi ska ta ett gemensamt solidariskt ansvar för varandra och hålla samman Sverige.

Sverige behöver en politik för jämlikhet, med investeringar i jobb, skola, klimatomställning och välfärd.

Steg ska tas för att ta bort klyftan mellan beskattning av pension och lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.