Fossilfritt Sverige

 

 Har lämnat en motion till Umeå kommunfullmäktige:

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer med ett energisystem baserat på förnybara energikällor. Inför klimatmötet i Paris lanserar regeringen initiativet Fossilfritt Sverige där svenska företag, kommuner och organisationer ges möjlighet att synliggöra sitt klimatarbete. Samtidigt utmanas världens länder och företag att delta i racet om att bli fossilfritt.

I Sverige finns redan många städer, kommuner och företag som visar vägen mot det fossilfria samhället genom ett aktivt klimatarbete.

– Inom näringslivet, bland städer och kommuner finns redan ett stort engagemang. Det är väldigt positivt. Dessa aktörer spelar en huvudroll för att utveckla produkter och lösningar som behövs för det fossilfria samhället.

Företag, kommuner och organisationer som stödjer initiativet:

ABB Sverige, Fjärde AP-fonden, H&M, Preem, Stockholms stad, Göteborg stad, Malmö Stad, Östersund, Uppsala, Växjö, Hagainitiativet och Klimatkommunerna.

MP yrkar att:

 KF ska stödjer  initiativet ett Fossilfritt Sverige .

Miljöpartiet de gröna Umeå

En kommentar

 1. Olle

  Det är bra att ni jobbar för ett fossilfritt samhälle, vi har i Sverige mycket skog som kommer till nytta till detta ändamål i framtiden.
  Jag är själv skogsägare än så länge innan staten tar all brukbar skog från mig som de tänker bevara .
  Denna skog ”misssköttes” enligt myndigheterna på 70 talet och min farfar fick böter för detta sätt att sköta skogen.
  Denna skog består idag av blandskog och enligt myndigheterna oerhört skyddsvärde ,detta innebär alltså avverkningsförbud och en massa träd som inte kommer att ta upp koldioxid utan släpper istället från sig koldioxid .
  Hade skogen fått avverkas och omplanteras kommer denna skog att reducera koldioxid.
  Vår familj vill kunna sköta vår skog som tidigare generationer alltid skött skogen ,men detta blir nu inte möjligt efter konfiskeringen.
  Med alla era påhitt vad gäller Vargtillgången (inte i norr än) och alla andra påfund som är skivbordsprodukter kommer benen i svenskt jordbruk att slås undan.
  Vi kommer inte att klara Sveriges försörjning av livsmedel i kristider ,och vi måste förlita oss på import med smutsiga transporter ,mat full av antibiotika osv.
  Är det hit ni vill komma MP, ni experimenterar er fram och ni kommer att fortsätta ödelägga landsbygden. Har ni nåt sakkunnigt folk förutom era ”färgade” så kallade forskare styrda av MP för att få rätt utfall till ert ändamål.
  Vi bönder har alltid brukat vår jord och skog för att efterföljande generationer ska ha nåt att leva av. Idag ägs skogen snart av statsbor som bara ser till avkastningen ,avverkar och inte tänker på framtiden.
  När gårdar säljs idag brukar skogen avstyckas från byggnaderna och åkermark växer igen.
  Förr när det fordrades förvärvstillstånd vid köp av gårdar blev dessa livskraftiga jordbruksenheter.
  Det är oftast mindre enheter som som ”konfiskeras! av staten inte bolagen som bedriver rovdrift och skapar monotona skogar.
  MP och även Centern är idag ”stadspartier ” utan kunskap vad gäller agronäringar ,ni vill väl men tror inte på era visioner.
  Ni rycker i alla trådar samtidigt och har en partiledare som verkar totalt verklighetsfrånvarande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.