SAS näst smutsigaste flygbolaget

Har ni läst DI idag där står att flygbolaget SAS har näst sämst bränsleeffektivitet bland de större transatlantiska flygbolagen. Mest bränsleeffektiva är norska Norwegian. Det skriver miljöorganisationen ICCT i en rapport.

Listan toppas av det norska flygbolaget Norwegian följt av Airberlin medan bottenplaceringen går till British Airways följt av SAS och Lufthansa. Totalt stod de tre bottenbolagen för en femtedel av de tillgängliga passagerarkilometrarna och använde 44 till 51 procent mer bränsle per passagerarkilometer än ettan Norwegian, det framgår av ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Svenne

    Här har ni verkligen miljöbovar som släpper ut skit i luften bara för att tillgodose lyxkonsumtion vad gäller resande.
    Vissa personer tycker det är katastrof när det regnar en längre tid och måste åka till solen, varför ? jo för att grannen åker.
    Det finns tom folk som lånar pengar på bank för att resa och begär ledigt för barnen i skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.