Klimatklivet minskar utsläppen med 1,5 miljoner ton

Sedan klimatmötet i Paris 2015 har världen för första gången ett klimatavtal som omfattar hela världens länder. Nu börjar arbetet med att sänka utsläppen.

1,5 miljoner ton. Så mycket beräknas Sveriges utsläppen minska med de första insatserna i regeringens projekt Klimatklivet. Och mer ska det bli. Med detta blir Sverige en drivande del i en massiv global klimatomställning som tar sitt avstamp i klimatavtalet från Paris.

För Miljöpartiet är Klimatklivet ett av de viktigaste gröna framstegen i regering. Utsläppen minskas ton för ton, med konkreta åtgärder i hela landet. Klimatpolitik blir inte mycket mer konkret än så här. Och skillnaderna mot oppositionen blir sällan mer tydlig, när de föreslår att stryka hela satsningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.