ÖKADE KLIMATAMBITIONER I UTVECKLINGSBANKERNA

Den svenska regeringen kommer att driva på för att världsbanken ska fasa de fossila investeringarna och istället investera i förnybart.

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) har varit med och beslutat om en ny svensk ägarstrategi för tre stora utvecklingsbanker. Enligt den nya strategin bör de tre berörda bankerna, Världsbanken, Asiatiska utvecklingsbanken och Afrikanska utvecklingsbanken, sätta upp tidsatta mål för att öka utlåningen till förnybara projekt.

Utvecklingsbankerna fungerar som motor i omställningen i många utvecklingsländer. Om länderna kan hoppa över det fossila steget och kliva rakt in på framtidens energimarknad, så kan de 1,3 miljarder människor som idag saknar el få tillgång till ren energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.