Investeringsbudget i Umeåkommun

Jag såg att det var några politiker som uttryckte sig om investeringsbudget och om behovet att man måste bromsa investeringar i Umeå. Dem använder i debatten skräckscenarion om lånskulder.

Först och främst kan man inte besluta att Umeå ska växa till 200 000 invånare och att det ska vara en attraktiv stad som folk vill flytta till och sedan vill man bromsa investeringarna. Dem glömmer att folket som vill flytta hit frågar först om hur det är med skolorna och bostäderna.

Att sätta en gräns på investeringen t.ex. 500 miljoner kr/år anser jag är fel. Nödvändiga investeringar måste göras oavsett. Vi kan inte t.ex. säga till föräldrar och barn att ni måste stanna hemma på grund av att det inte finns lokaler till skolor.

Jag hoppas att alla politiker i Umeå tar sina ansvar angående nödvändiga investeringar som måste göras.

En kommentar

  1. Fredrik

    Man kan givetvis inte jämföra ett förstags investeringar med en kommuns men borde det inte vara klokt att hålla igen på investeringarna med tanke på hur ni politiker misskött ekonomin senaste åren? Du skriver vackert om att barn skall ha möjlighet att gå till skolan, men ni politiker hade valt att lägga de pengar ni de senaste åren lagt på badhus och väven på skola och äldreomsorg så hade den varit väl fungerande i dag. Egentligen borde ett i vesteringsstopp inte ens räcka, ni politiker i ledande ställning borde ställas under förmyndare, som alla som är oförmögen att hantera sin ekonomi kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.