Regeringsöverenskommelse om nationell livsmedelsstrategi

Regeringen har tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna kommit överens om målen för den svenska livsmedelsstrategin.

Överenskommelsen innebär att regeringen inom kort överlämnar en proposition till riksdagen om en livsmedelsstrategi för jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Livsmedelsstrategin omfattar hela livsmedelskedjan och innehåller mål fram till 2030 om att bland annat öka produktionen av livsmedel och hänsyn till nationella miljömål.

En kommentar

  1. Olle

    Denna har vi bönder och landsbygdsbor väntat på, intressant då är hur ni styrande i Umeå kommun kommer att agera då i framtiden. Vet ju att ni vill satsa enbart på staden och större samhällen inom Umeå. Du vet väl att livsmedel produceras på landsbygden och inte i samhällen. Ser att Hans välkomnar denna strategi helt plötsligt vänder han på kappan. Frågan är bara hur ni kommer att agera i frågan. Ska vi leva efter denna strategi måste också landsbygden leva, skolor måste finnas och annan basservice tex sjukvård ,post, kommunikation kollektivtrafik . Landsbygden ska ju inte leva på bidrag men förutsättningar att kunna leva och verka måste finnas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.