Igår rasistiska, idag partner

Anna Kinberg Batra var med på SVT agenda för cirka fem månader sedan. Där sa hon att SD är ett rasistiskt parti som hon inte vill samarbeta med. Igår sa hon helst plötsligt att moderaterna vill samarbeta med SD. Nu blir den stora frågan, vad har hänt under dessa fem månader? Är det moderaternas opinionssiffror som sjunkit? Eller är Sverigedemokraterna inget rasistiskt parti längre?

Att Centerpartiet och folkpartiet säger nej till hennes utspel var inget nytt för henne, hon visste om deras reaktion. Den stora frågan är varför hon blev tvungen att göra detta just nu i denna tid, då hon har haft andra bättre tillfällen tidigare.

Siffror tyder på att många moderater övergår till SD, Batras orsak till ett framtida villigt samarbeta är kanske just pågrund av detta, hon vill inte förlora fler väljare. Det kan möjligen också bero på en intern påtryckning.

De enda vinnarna i denna situation är Sverigedemokraterna, Batra har legitimerat dem. Vad Batra och Moderaterna har förlorat kommer vi att få se i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.