Sveriges regering tar upp kampen för sexuell och reproduktiv hälsa

I veckan beslutade Donald Trump att stoppa bistånd som på något sätt kan kopplas till abort. Det var väntat och är djupt olyckligt. Att göra det svårare för kvinnor att göra abort innebär inte att färre aborter görs, utan att kvinnor kommer göra osäkra aborter istället. Det riskerar kvinnors liv och hälsa och beslutet riskerar att drabba miljontals kvinnor runt om i världen.

Nästa vecka bjuder Isabella Lövin in oppositionen till ett möte på Utrikesdepartementet om frågor som rör sexuell- och reproduktiv hälsa, SRHR. Syftet är att informera om regeringens plan för att skapa allianser med likasinnade länder för att de framsteg som tagits för kvinnors och flickors rättigheter inte ska rullas tillbaka samt diskutera gemensamma strategier över partigränser.

Sverige är en av världens största givare till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, till exempel abortfrågor, sexualundervisning och preventivmedel. Vi kommer göra ännu mer nu, både själva och tillsammans med andra länder och givare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.