Skatterabatt för första medarbetaren

Miljöpartiet föreslår en skatterabatt för företagare när de anställer sin första medarbetare.

Förslaget innebär att företagare som anställer sin första person inte skulle betala full arbetsgivaravgift på lönen, upp till en månadslön på 25 000 kronor, under de första tolv månaderna. Det innebär en sänkning av arbetsgivaravgiften med drygt 21 procentenheter, totalt 5300 kronor per månad.

Sedan 1 januari 2017 finns ett växa-stöd för enskilda näringsidkare, men med Miljöpartiets skatterabatt skulle också aktiebolag och handelsbolag omfattas. Det finns nästan 300000 företag idag som inte ännu har anställda som skulle kunna använda skatterabatten.

En kommentar

  1. petter

    Favorit i repris alltså, så låt det inte före valet med reduktionen av arbetsgivaravgiften för unga . Detta utnyttjade många enmansföretag och anställde en ung människa som sedan oftast fick en fast plats.Tyvärr ger ni med ena handen och kommer att ta med andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.