Alla ska ha rätt till en utbildning.

Det är viktigt att ge förutsättningar för dem som har kommit till Sverige att kunna skaffa sig en utbildning, en möjlighet att bygga grundstenar för ett nytt liv. En chans att etablera sig och få stanna. Därför är det viktigt att elever ska få fokusera på skolan och få känna trygghet och inte oroa sig över att tas ifrån möjligheten av att utbilda sig när man fyllt 18år.

Så jag välkomnar regeringens beslut om det lagförslag om att stoppa utvisningen av ensamkommande barn med tillfälliga uppehållstillstånd som går i gymnasiet. Det nya lagförslaget ger ensamkommande barn rätten att gå klart gymnasiet, detta gäller även dem som går introduktions program ska få gå klart följande nationella program. Jag tycker även att det är bra att man i lagförslaget tagit med att det ska finnas krav på att studierna sköts.

Med möjligheten att kunna fokusera på utbildning skapar man en grund för sin framtid, man skapar goda förutsättningar till att göra sig tillgänglig för arbetsmarknaden, möjlighet att söka jobb och kunna få permanent uppehålls tillstånd, man får även grunden att kunna söka sig vidare till Universitet.

Oavsett om man efter gymnasietiden får permanent uppehållstillstånd så har vi gett dessa människor en grund inför livet, de har fått sig en utbildning, en självkänsla och fler verktyg för att kunna hantera vardagen och livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.