Bonus-Malus, grön bilskatteväxling

Nu växlar vi upp klimatarbetet och bromsar utsläppen ytterligare inom transportsektorn genom att förverkliga ett vallöfte och införa Bonus-malus – en bilskatteväxling. Detta är en del av regeringens offensiva politik för att minska transportutsläppen och ett lyckat grönt framsteg!

Idag presenterar regeringen en skatteväxling för bilar -så kallad Bonus-Malus. Det innebär att den som köper den allra bästa miljöbilen får en bonus på upp till 45 000 kronor, medan skatten höjs för de bilar som är sämst förklimatet.

Nu när det säljs fler bilar än någonsin behöver det vara lätt att göra rätt för konsumenten. Ska vi nå klimatmålen så måste vi nu få in mer miljöanpassade fordon med mycket lägre koldioxidutsläpp. Det är detta som bonus-malus syftar till.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.