Regeringen vill öka takten att byta ut problemkemikalier

Regeringen vill intensifiera arbetet för att förverkliga målet om en giftfri vardag. Regeringen ser därför behov av att inrätta ett centrum för substitution med ambitionen att öka takten att byta ut farliga kemikalier. Målsättningen är att centrumet ska ge stöd till företag och andra aktörer att minska användningen av problemkemikalier och finna bättre alternativ.

Vi vill att alla ska vara trygga med att de produkter vi köper till våra barn, maten vi äter och kläderna vi har på oss, inte är skadliga för oss eller vår miljö. Att förbättra förutsättningarna för företag och andra aktörer att få mer kunskap om farliga kemikalier i varor så man kan byta ut de farligaste till bättre alternativ är en viktig del i detta arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.