Moderaternas politik kommer lämna Sverige i sticket.

Det blir bara mer och mer tydligt om hur kortsiktig moderaternas politik är. Såg på FB här om veckan om hur moderaterna beklagade sig över vår röd-gröna politik. Såhär lyder inlägget…

I väntan på ny tunnelbanesträckning mellan Umeå och Lycksele är det skönt med en fyrhjulsdriven Volvo. Detta är alltså inget aprilskämt om någon sosse eller miljöpartist läser min uppdatering. Vi har ingen tunnelbana här. Det är därför vi blir upprörda när ni som regering höjer dieselskatten, höjer bensinskatten, försämrar reseavdraget och nu tänker chockhöja fordonsskatten för vanligt folk med helt vanliga bilar. Jag tänker idag på Västerbottens moderata förbundsstämma lyfta vikten av att stoppa den här Norrlandsfientliga regeringens alla skattehöjningar på avstånd. Det är dags för mer allianspolitik som ser till hela landet.

Det är just detta som är problemet som moderaterna upptäckt men inte vill lösa dvs det saknas en hållbar och lätt tillgänglig infrastruktur, där vi snabbt och enkelt kan röra oss runt om i länet. Min fråga blir då till moderaterna..  –Hur gör vi när oljepriset är så högt så att Ni inte ens kan ta bilen till Lycksele?? Senast idag kunde man läsa om hur krisen i Syrien bla drivit upp oljepriset. Vad föreslår moderaterna för lösning när klimat hotet blivit mer påtagligt än det är idag och vi måste lägga fokus på olika naturkatastrofer osv??  Tänk vad enkelt om Ni kunde rest med förnybara drivmedel, eller så enkelt suttit på ett tåg som snabbt tagit Er ditt Ni vill.

Vår röd-gröna politik tar ansvar för Sverige och den klimatomställning vi står inför, vi måste investera och utveckla Sverige idag innan det är för sent. Den röd-gröna politiken tar ansvar för att enklare och hållbarare kunna resa över längre avstånd. Vi måste satsa på och utveckla en hållbar infrastruktur där vi tar oss ur oljeberoendet.  Vi vill att det ska vara möjligt att transportera sig på landsbygden även i framtiden. Bensin priset idag ger utrymme för att kunna höja skatten, trotts höjd bensin skatt kostar en liter bensin mindre än under Moderaternas styre. Det är genom klimatklivet vi skapar förutsättningarna för ny teknik och innovation som skapar nya gröna jobb.

Moderaterna kallar den röd-gröna regeringen för Norrlands fientlig. Vi menar på att moderaternas kortsiktiga politik där man vägrar ta ansvar för framtiden är Norrlands fientlig.  Det är moderaterna som lämnar klimatet och landsbygden i sticket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.