Oansvarigt av alliansen och (V)

Gårdagen var ännu ett tydligt exempel på den kortsiktiga och ansvarslösa politik moderaterna har. Själva grundtanken i M´s motion gällande friskvårdstimme är bra, vi ska främja folkhälsan. Dock ser jag inte hur moderaternas förslag ska kunna genomföras samt hur den ska kunna få den effekt de menar på. De verksamheter inom vård, omsorg och skola som är i mest akut behov av arbetsmiljö insatser kommer ej kunna ta del av detta, där ett fåtal medarbetare kommer kunna nyttja frisktimman, samt att den kostnad på nästan 170 milj som förslaget skulle kosta om det ska få genomslag för alla medarbetare skulle bättre användas för att kunna effektivt förbättra arbetsmiljön och sänka sjukfrånvaron, det är inte en frisktimme som är lösningen, utan vi måste få in fler medarbetare, minska arbetas/stress belastningen, skapa tryggare arbetsförhållanden och bättre arbetstider, vi måste kunna sätta medarbetaren i fokus. De hälsofrämjande insatser vi har idag i kommunen är något vi också ska jobba vidare med.  Moderaternas förslag kommer att skapa sämre jämlikhet i kommen och bli en ineffektiv belastning ute i verksamheterna.

Det som också förvånar mig är de andra allianspartiernas inställning till att bifalla motionen, att liberalerna håller med moderaterna är inget nytt , men både centern och KD sitter i presidiet i omsorgsnämnderna och om någon borde ha en klar insyn och förståelse om de utmaningar och ekonomiska läge verksamheterna står inför och vilka förödande effekter genomförandet att förslaget skulle få på dessa, så att dessa biföll motionen förvånar mig. Jag finner det också lite lustigt att på ena sidan vill man dra i handbromsen gällande nödvändiga investeringar och skära ner inom omsorg och skola med att sedan komma med detta samt att inte ha något förslag på hur vi ska finansiera det, som sagt…kortsiktigt och oansvarigt av moderaterna.

Att vänsterpartiet väljer att haka på moderaterna i frågan visar bara tydligare på en naiva och ansvarslösa politik dem för och de visar nu verkligen färg om att man ej har medborgarnas bästa i fokus. Vänstern visar att de är villiga att skära kostnader i vård, skola och omsorg för att driva sin ogrundade populistiska politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.