Röd-Gröna satsningen fortsätter.

Man blir väl inte förvånad när man läser allianspartiernas utspel med moderaterna i spetsen om hur dålig vårändringsbudgeten är. Man visar bara på hur kortsiktig och ansvarslös allianspolitiken är. Jag är stolt över de röd-gröna framgångar vi har kunnat presentera i regeringen och här i Umeå kommun.

Regeringen föreslår nu ytterligare 750 miljoner till kommuner och landsting i vårändringsbudgeten. Vi röd-gröna visar ännu en gång att vi tar ansvar för individen och samhället. Den röd-gröna regeringen presenterar idag ytterligare satsningar på barn och unga, där man satsar på ungas psykiska ohälsa samt den sociala barn och ungdomsvården. Med detta kommer kommuner kunna ansöka om mer stöd medel för att stärka upp för fler sommar jobb för ungdomar, vilket jag tidigare skrivit om är en jätte viktig satsning.

Då tillskott till den sociala barn och ungdomsvården till kommunerna sker i enlighet med kriterier som tar hänsyn till kommunernas belastning hoppas jag att Individ och familjenämnden kommer kunna få ta en stor del av denna kaka så att de kan stärka upp verksamheterna och få en skjuts fram i det otroliga arbete de utför och få mer medel och resurser att kunna tackla de utmaningar de står inför.

I vårändringsbudgeten stärker regeringen utsatta skolorna och inför en jämlikhetspeng. Jämlikhetspengen kommer  fördelas  till grundskolor där behovet att kunna stärka upp eleverna så de ska kunna ha behörighet till ett nationellt program i gymnasieskolan. För år 2017 uppgår jämlikhetspengen till en halv miljard. Vi röd-gröna kommer inte svika skolan och ytterligare åtgärder som behövs inom detta område kommer återkomma i budgetpropositionen för 2018.

Med vår röd-gröna politik fortsätter vi styra bort från klimatutsläpp och miljöförstöring, kommuner kan göra ytterligare klimatinvesteringar inom Klimatklivet och vi kan ta oss närmare ett fossilfritt samhälle.  Vi skapar nya jobb, stärker skola, vård och omsorg. Vi investerar i barn och unga, vi investerar i samhället och klimatet, i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.