Umeå får mer grön politik

Vi i MP vill göra Sverige till ett miljövänligt föregångsland där el och annan energi kommer från förnybara källor som sol, vind och vatten. Allt som går på el kan och ska gå på el från vattenkraft, vindkraft, solceller eller skog.

Senast 2040 ska all el som produceras i Sverige vara förnybart. Dessutom tas en färdplan fram för att bygga ut förnybart energi med hjälp av statliga satsningar.

Med 100 procent förnybart el tar Sverige ett avgörande steg i bygget av ett hållbart samhälle, och en ledarposition i det internationella klimatarbetet. Vår röd-gröna regering har internationellt på sig ledartröjan i klimatomställningen vilket känns riktigt bra då vi även får gehör internationellt där fler och fler länder ansluter mot en klimatoffensiv.

Vi i Miljöpartiet har också fått ett genomslag för vår gröna politik för ett hållbart och klimatsmart Umeå. Och det känns riktigt bra att vi vid gårdagens sammanträde i byggnadsnämnden har vi miljöpartiet de gröna fått genom vårt förslag med nya riktlinjer som gäller för småhus, i form av en- eller tvåbostadshus. Det innebär att det krävs inget bygglov för att montera solceller, solpaneler, solfångare upp till 30 kvadratmeter på taket.

Det är viktigt att vi som kommun skapar förutsättningar för våra medborgare att leva hållbart. Det ska vara enkelt för privatpersoner samt verksamheter att medvetet satsa och investera i klimatsmarta miljö investeringar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.