”Miljötalibaner”och ”normalisera rasismen”

I förra veckan så ställde jag frågan om Alliansen vill ”normalisera rasismen” då man, trotts det som hänt i Umeå och världen på senaste tiden väljer att yrka avslag till en policy mot rasism och främlingsfientliga krafter i Umeå. Idag så kan jag tyvärr se tecken att så verkar vara fallet.

Att som Moderaternas riksdagsledamot i ett utspel på facebook kalla människor för ”miljötalibaner” finner jag oroande och mycket osmakligt. Detta visar för mig att man inom moderaterna har ett stort icke engagemang. Att man som Moderaterna har sådan bristande respekt för andra människor att man kallar dem för talibarner är ytterst olämpligt. Jag ställer mig frågan om vad som gett Moderaterna rätten att demonisera andra människor på detta sätt

Detta är inte första gången som Moderaterna gör tvivelaktiga utspel, vi börjar bli vana med att dem genom snedvridningar och genom att elda på fördommar men att jämföra oskyldiga individer med en gruppering som har orsakat sån lidelse och förtryck världen över sakar jag ord för.

När vi väll är inne på frågan om policy mot rasism och främlingsfientlighet så tar jag och möter Liberalernas blogg inlägg här om dagen, där hen anklagar mig för att ”dra rasist kortet” och vilja göra billiga politiska poäng på det som har hänt med den judiska föreningen. Hen skriver också att – ” När det gäller policydokument så brukar de bli hyllvärmare” .

Det jag kan konstaterna efter att ha läst detta från Liberalerna är att det finns en brist på engagemang, att redan innan en policy är framtagen ha den negativa inställning som Liberalerna får mig att ställa frågan igen om man vill normalisera rasismen.

Sedan kan jag berätta för Liberalernas gruppledare att jag har inget behov att ta en selfie och lägga upp på facebook och lämna det vid det, utan jag möter och jobbar emot rasism och främlingsfientlighet varje dag och jag kommer kämpa mot dessa krafter varje dag. Jag har inget behov som vissa andra att försöka rättfärdiga min dubbelmoral när kameran är på. Liberalerna försöker vifta bort detta med att anklaga för att man vill kapitulera politiska poäng, det Liberalerna måste inse att för många är detta tyvärr en vardag som människor utsätts för dagligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.