Vår budget skapar balans och tar ansvar.

Idag har vi röd-gröna presenterat vår budget för 2018. En budget som genom syrar ansvar och nödvändiga prioriteringar till de behov som finns inom kommunen. En budget med fokus på jämställdhet, välfärd och miljön.

För oss i Miljöpartiet har det länge varit en viktig fråga att kunna hantera och tillgodose de behov som finns inom för och grundskolan samt att kunna tillgodose det behov som finns för utökat LSS-boenden.  Detta har varit en fråga som vi har jobbat med länge från vår sida och det känns extra härligt att vi med vår budget prioriterar vi investerar och klarar vi av att tillgodose för och grundskolans behov fram till 2021 samt att vi stärker upp extra mycket för att kunna bygga bort LSS-kön för att klara det lagstiftade ansvar vi har och undkomma viten.

Familj och individ nämndens verksamheter stärks också upp för att klara de behov inom socialtjänsten och att stärka dem i utsatta livssituationer och bekämpa barnfattigdomen.

Vi tar också stora kliv framåt och säkrar upp arbetet mot ett fossilfritt Umeå, där vi satsar på kunskap inom hållbarhet och klimatsmart inom verksamheterna.  Vi effektiviserar resurser och energi användningen för en hållbar utveckling. Vi bygger ut mer fossilfri infrastruktur.

Vår budget skapar balans och tar ansvar, ansvar för individen och samhället, vi tar ansvar för miljön idag och för framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.