NU ÄR DET NOG!

Idag har jag hållit tal på Manifestation och minnesstund för Lotta Rudholm här kommer det:

Vi är här idag för att hedra minnet av Lotta Rudholm, vi är här idag för att hedra alla kvinnor som fallit offer våld. Vi är här idag för att visa vår frustration mot den byråkrati som hindrar att stärka kvinnor i utsatta livssituationer. Vi är här idag för att hedra dem som vågar stå emot, vi är här idag för att ge ett tack till dem som jobbar mot mäns våld mot kvinnor. Vi är här idag för att vi har fått nog!!

Jag hoppas att vår närvaro här idag ger ett tydligt budskap, NU ÄR DET NOG, det måste vara nog med de byråkratiska hinder som hämmar kvinnor som är utsatta för våld, Lex Lotta behöver bli verklighet, med Lex lotta kan myndigheter få de verktyg och stöd som behövs för att lagföra de män som utövar våld mot kvinnor, Lex Lotta stärker och stödjer den som är utsatt för våld, Lex Lotta visar att det finns en väg ut. Med Lex Lotta kan vi rädda liv.

Så min vädjan blir, låt oss inte som samhälle låta våra myndigheter svika en enda kvinna till så som den svek Lotta.

Som son till min mor, make till min fru som far till mina döttrar vill jag tacka dig Jenny Eriksson, jag vill tacka dig för det jobb du gör, jag vill tacka dig för att du skapar förändring, jag vill tacka dig för att du vågar stå upp mot dem som vill tysta dig, jag vill tacka för att står upp mot det våld som riktas mot kvinnor idag. TACK!!

I teorin är det självklart att vi alla är emot våld, vi är för jämlikhet och jämnställdhet. Men detta är tyvärr inte vår verklighet. Låt teorin bli verklighet, låt oss skapa förändring, låt oss säga en gång för alla….NU ÄR DET NOG.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.