Det förebyggande arbetet är avgörande.

För att bekämpa terrorismen är det förebyggande arbetet avgörande. Det är så idéerna som stödjer den typen av handlingar mest effektivt kan motarbetas. Skolan och civilsamhället är viktiga arenor där värderingar formas och vi är nu överens om att stärka lärarnas förmåga att bemöta rasism och extremism i klassrummen samtidigt som vi skärper demokratikriterierna för organisationer som får statligt stöd.

För att kommunernas socialtjänst ska kunna agera där det behövs ses också sekretessreglerna mellan polisen och kommunerna över.

Även om det görs mycket för att förebygga att attentat inträffar går det inte att ställa några garantier. När det värsta inträffar måste vi vara säkra på att polisen har den insatskapacitet som krävs för att hantera ett attentat. Terrorlagstiftningen, som idag består av ett lapptäcke av lagar som tillkommit under olika tillfällen måste fungera bättre. Miljöpartiet och regeringen har tidigare tillsatt en bred översyn av terrorlagstiftningen för att få både effektivare och rättssäkrare regler på plats.

Miljöpartiet är ett parti som står för ett öppet och demokratiskt samhälle. Därför är det glädjande att det finns en bred parlamentarisk samsyn som skapar långsiktiga spelregler för den politik som drivs för att förhindra terrorattentat. Terrorbekämpning ska inte utformas genom tvära kast och förhastade utspel. Det är därför viktigt att i det for

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.