Vänsterpartiet ska lägga sin energi på att kämpa för allmännyttans bästa!

Det blir mer och mer tydligt om den brist på ledarskap och den brist på kunskap som finns inom hur det kommunala samt bolags arbetet funkar. När jag läser Vänsterns blogg så blir jag förvånad att man sedan allt detta förklarades för dem redan 2014 så har man ännu inte förstått hur saker och ting fungerar.

Jag tycker detta bara är ytterligare ett bevis på Vänsterpartiets brist på relevant politik, man vill genom miss sanningar och vriden fakta ställa sig själv i bättre dagar, jag blir också lite förvånad att Vänsterpartiet lägger så mycket energi på oss i MP, när vi är emot en utförsäljning än att lägga energi på själva sakfrågan med dem som vill sälja och även kämpa för allmännyttans bästa som vi i MP väljer att göra. Men man blir väll inte förvånad, antigen så är det Vänsterpartiets väg som gäller eller inget alls…SKRÄMANDE!!!

I sin blogg vill Daniel Nyström hänvisa till beslut i AB Bostadens styrelse 2014, redan här visar Vänsterpartiet brist på kunskap och att man måste sära på politik och bolag. Hen skriver:  Ni hävdar att ni är emot utförsäljning av lägenheter ur Bostaden, men i Bostadens styrelse har era partier röstat för en politik som vill sälja lägenheter. Är ni med på att riva upp utredningen om utförsäljning ur Bostaden?

Då jag måste upprepa mig själv från gårdagens blogg så skrev jag igår att jag som ledamot i AB Bostaden samtycker till en utredning av en eventuell försäljning av 600 – 1000 lägenheter, betyder INTE på något sätt att jag är för en utförsäljning. Utan det Vänsterpartiet måste komma ihåg att dem som är valda till styrelse uppdrag i ett bolag ska agera utifrån bolagets bästa, hur detta bästa må se ut kan man ha olika visioner om inom styrelsen, det är med detta det är en självklarhet att jag som ledamot ska och är öppen för en redovisning av alla olika scenarion som bolaget kan ställas in för och de olika utmaningar som bolaget står inför och vilka lösningar det finns till att hantera dessa, men det betyder ju inte att bara för att det ska utredas om en utförsäljning att jag finner detta som rätt väg för bolaget att gå.

Det Vänsterpartiet vägra inse är att inom bolagens styrelser så driver vi ingen politik, vi representerar inte våra partier, vi är enligt regelverket där som enskilda individer och har ett personligt ansvar inför bolaget. Men när det sedan ska beslutas av ägarna dvs kommunfullmäktige, ja då kan politiken komma in och som vi väljer att göra är att driva samma politiska linje vi har haft hela tiden…NEJ till en utförsäljning.

Jag tycker att kanske Vänsterpartiet ska lägga sin energi på att kämpa för allmännyttans bästa eller är detta en ytterligare bevisning på den oro jag skrev om igår, att om nu den majoritet som vill sälja kommer med ett kompromiss förslag där man erbjuder det ens eller andra för att få Vänsterpartiets stöd vid en försäljning i framtiden, ska vi tolka att Vänsterpartiet är beredda att sälja ut allmännyttan och delar av AB Bostadens fastighetsbestånd om vinningen för dem själv är rätt?? Jag tycker det är fegt och mycket oroande hur Vänsterpartiet väljer att lägga en skugga över själva sakfrågan, eller kan det vara så att man inte vill stöta sig med vissa partier om det kommer till en kompromiss där Vänsterpartiet väljer att sälja ut allmännyttan?!? Lika skrämmande idag som igår!!

Jag tycker också att det kan vara dags för Vänsterpartiet att gå igenom de arbetsordningar och regelverk som finns för bolagen istället för att driva på osanningar och missvissningar.

Ännu en gång, från oss i MP är det ett NEJ!!! Till att sälja ut delar av AB Bostadensfastighetsbestånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.