Viktigt att blicka framåt än att hela tiden jobba bakåt.

Jag läste här om dagen mot min förvåning att biltillverkaren Audi i sin framtidsvision tror på dieselmotorer, detta trotts utsläppsskandaler och diskussioner om dieselfria miljözoner i några av de större europeiska storstäderna. Man kan undra vart Audis ledning hållit hus under de senaste årens klimat-diskutioner, aldrig har klimat utmaningarna varit så påtagliga och i fokus som nu, man kan undra om Audis ledning satt och kolla repriser av serien Huset Fullt när Parisavtalet tog form?? Nä detta uttalande är för mig helt ofattbart.

Glädjande nog så kan vi se att resten av bil industrin har hängt med på tåget om att vi måste byta ut bilens drivmedel till fossilfria alternativ, det ska bli också riktigt intressanta att följa utvecklingen inom den övriga maskin och transport industrin, både Mercedes och Tesla jobbar på framtidens fossilfria lastbilar.

Som jag har påpekat flera gånger innan så är det viktigt att vi inom politiken skapar förutsättningar för dem som bor och verkar i våra städer att kunna enkelt ställa om till en mer hållbar och klimatsmart vardag, något också vi har börjat arbetet med här i Umeå kommun, vilket också man ser    i vår gemensamma budget som Miljöpartiet och Socialdemokraterna lagt och fått igenom nu i senaste kommunfullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.