Kreativa lösningar för Umeå

I en tillväxt kommun som Umeå så står vi inför många utmaningar, samtidigt som Umeå ska vara en plats där man vill leva och bo där Umeå är en stad som är i framkant inom hållbarhet och miljöarbetet. En av de svåraste utmaningarna är att kunna förse med bostäder och lokaler för olika verksamheter som exempelvis skola och äldreomsorg.

Detta är två områden där vi ser en kraftig behovs ökning inom en snar framtid och vi röd-gröna har genom vår budget som är antagen av kommunfullmäktige visat att vi tar ansvar för skolan och välfärden där vi skjuter till mycket resurser och investerar i skolan och äldreomsorgen.

Men utom resurser och kapital så behövs det lösningar och en plan på hur man ska på bästa sätt kunna möta behoven och i detta arbete krävs det ofta ett nytänkt utanför boxen och nya kreativa lösningar. En bra kreativ lösning från Umeåkommun som jag välkomnar är att man nu bygger en förskola kombinerat med ett äldreboende. Det finns inte hur mycket byggbar mark som helst att tillgå i kommunen och detta är en mycket lyckad formel för att effektivisera de resurser vi har i kommunen samt kostnadseffektivt som investering.

Dessutom är tror jag att ur ett livskvalitets synpunkt så är det jättebra att yngre och äldre får mötas, det blir en ny typ av samverkan som ger en extra livsglädje. Det blir en glädje faktor för barnen och de äldre men jag tror detta skapar en bra bas också för en bra arbetsmiljö för personalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.