Umeå måste prioriteras!

Jag tycker att omlokaliseringen av statliga myndigheter är en mycket välkommen åtgärd av regeringen, detta är en viktig åtgärd som stimulerar resten av landet och jag tycker att det är en bra markering av vår röd-gröna regering att de ser till behoven i hela landet och inte bara storstaden.

Det är viktigt att vi håller hela Sverige levande och stimulerar möjligheten till att man ska kunna bo och verka över hela landet, vi bryter nu den centraliserings trend som Alliansen drog igång och ser till hela Sverige. Sju myndigheter omlokaliseras från Stockholm till sju olika städer runt om i Sverige.

Detta har också varit en framgång för vårt län och för Norrland, tidigare har Lycksele och Skellefteå fördelats myndigheter och nu kommer även Östersund och Luleå fördelas myndigheter. Min tanke blir nu dock, när ska Umeå prioriteras, under Göran Perssons tid så omlokaliserades AMS från Umeå till Kristinehamn och som Norrlands största stad och som den funktion och tillgång på kompetens Umeå kommun har och som det ”nav” för Norrland som vi är, så tycker jag att det är hög tid att regeringen prioriterar Umeå kommun, det känns helt naturligt och förväntat att vi ska vara den stad som är näst på tur för en ny placering av en myndighet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.