Höjt stöd till solceller

Förnybar energi har aldrig varit billigare. I världen växer den snabbast av alla energislag. Men Sverige har halkat efter. Det finns idag en stor efterfrågan på solinvesteringsstödet och det visar att det finns goda möjligheter att skynda på utbyggnadstakten. Redan i år höjs stödet till solceller med 200 miljoner för att kunna komma ikapp med de 3000 hushåll som står i kö för att få stödet. För 2018-2020 höjs stödet till totalt 915 miljoner – mer än en fördubbling jämfört med dagens nivåer.

Regeringen föreslår också en höjning av stödet till 30 procent av investeringskostnaden, från dagens 20 procent. Genom att öka investeringsstödet och höja stödnivån kan de köer som byggts upp hanteras samtidigt som fler kommer att ha råd att installera solceller på sitt tak. Det ska dessutom bli lättare att söka stödet.

En omfattande installation av solceller till en villa kostar idag cirka 150 000 kronor. Med tidigare 20 % stödandel gav det ett stöd på 30 000 kr. När stödandelen ökas till 30 % blir det 45 000 kr. Det betyder att ökningen för 2018 räcker till solceller till nästan 12 000 ytterligare hushåll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.