Den största klimatsatsningen någonsin!

I budgetpropositionen för 2018 presenterar regeringen den största satsningen på klimat och miljö någonsin. Redan 2018 vill regeringen satsa ytterligare 5 miljarder kronor på miljö- och klimatarbetet i Sverige och internationellt för att minska utsläppen och skapa jobb och utveckling i Sverige.  
Regeringen har tidigare presenterat stora satsningar inom klimat och miljö och ambitionsnivån inom området är, i jämförelse med hos tidigare regeringar, mycket tydlig. Nu föreslår regeringen historiskt stora investeringar på klimat- och miljöområdet till en sammanlagd summa om totalt 5,4 miljarder kronor under 2018.
Av summan är 2 167 miljoner presenterat sedan tidigare i satsningar på hav, solceller Industrikliv och internationellt utvecklingssamarbete.

Satsningarna fördelar sig över en stor mängd åtgärder med investeringar i hela Sverige för att minska utsläppen av växthusgaser, för att ställa om till förnybar energi och för att värna biologisk mångfald i hav och på land. Särskilda satsningar presenteras också för att städerna ska vara levande och hållbara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.