Bättre trygghet för egenföretagare, vi röd-gröna stärker välfärden för alla

Vår röd-gröna regering förslår nu bättre villkor för egenföretagare genom att jobba fram ett förslag som ger egenföretagare bättre villkor för sjukersättning. I höstbudgeten så lägger vi röd-gröna fram satsningar som leder till att dem som startar nya aktiebolag ska på samma sätt kunna utnyttja regelverket som finns för enskilda firmor.

Idag säger regelverket att den som startar företag under ett uppbyggnadsskede kan tillgodoräkna sig sjukpenninggrundande inkomst på samma nivå som en anställd med liknande arbetsuppgifter, detta gäller även om man inte lyckats börja ta ut en rättfärdig lön inom verksamheten. Denna regel omfattar de första två åren för verksamheten, nu förslår vi rödgröna att detta förlängs från två till tre år samt att regeln ska omfatta också aktiebolag

Jag tycker detta är ett viktigtsteg för att skapa trygghet för dem som vill starta upp egna företag, det finns idag många drivna individer med innovativa idéer men som kanske inte vågat ta steget på grund av att förlora sin trygghet i välfärds systemet, men nu stärker vi dessa så alla kan ta del av trygghets systemet att falla tillbaka mot vid sjukdom eller föräldraledighet osv.

Alliansen har länge urholkat den Svenska välfärden, undvikit att ta ansvar. Men vi röd-gröna har under denna mandatperiod stärkt den Svenska välfärden och tagit ansvar för samhället, istället för att ge bort våra skattepengar till riskkapitalet eller gynna några få genom skattesänkning efter skattesänkning, så stärker vi den Svenska-modellen för alla. Jag tycker också att denna satsning på egenföretagare visar att vi röd-gröna tar ett helhets ansvar för Sverige och att vi gör välfärden starkare och tillgänglig för alla.

Vi röd-gröna har visat att vi tar ansvar för skolan, välfärden och klimatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.