Företagande och utbildning i hela landet (410 miljoner).

Ett starkt näringsliv och tillgång till kompetent personal är viktiga komponenter för att hela Sverige ska leva. Därför satsar regeringen 410 miljoner kronor 2018 för företagande och utbildning i hela landet. Satsningen består av flera delar.
Regeringen föreslår en satsning för att bygga ut lärcentra som erbjuder lokaler och stöd för lärande nära hemorten.Lärcentrumet ska vara tillgängligt för olika utbildningsnivåer och utbildningsanordnare från Komvux till yrkeshögskola, universitet och högskola. Genom kommunala lärcentra ges människor rätt kompetens för att kunna ta de jobb som efterfrågas.

Regeringen investerar för att samtliga län ska ha regionala exportcentra så att företag runt om i hela landet kunna nå fler kunder på världsmarknaden. Utöver det ges även ett stöd för industrin på regional nivå, främst med fokus på digitalisering. Visit Sweden ges utökade medel för att utveckla de turismfrämjande insatserna och en tillfällig satsning för att genomföra nödvändiga reparationer och underhåll av Göta kanal.

Ett särskilt stöd görs på Campus Gotland.

Förbättra internet i glesbygden genom en höjd minsta nivå för internethastighet för dem som har sämst internetuppkoppling.

200 miljoner kronor till Norrlandsfondenför att säkra långsiktig kapacitet att erbjuda marknadskompletterande lån till företag i norra Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.