Vi tar ansvar för pensionärerna

Vår röd-gröna politik fortsätter att ge resultat, vi har tagit tag i att skapa balans i samhället, stabilisera välfärden, en världsomfattande klimatoffensiv och vi stärker hela landet. Nu visar vi också att med vår röd-gröna politik så går Sverige bättre än någonsin och det är viktigt att alla får ta del av kakan, vi röd-gröna tar ett kollektivt ansvar för alla delar av samhället.

Det blir då extra tydligt hur vår politik är den rätta för Sverige då vår röd-gröna regering nu stärker situationen för våra pensionärer. Idag finns det allt för många pensionärer som lever under knappa förhållanden och en av de viktigaste grupper vi just bör stärka är pensionärerna, det är viktigt att vi skapar möjligheter för dem att känna trygghet och glädje, vi ska inte glömma att det är våra pensionärer idag som har byggt upp och skapat grunden för oss att kunna njuta av vår vardag, dem som byggt upp den välfärd som vi får ta del av idag..

Vi röd-gröna har under mandatperioden stärkt pensionärernas situation men vi är inte nöjda för det, så nu höjer regeringen bostadstillägget för pensionärer. Över 290 000 pensionärer kommer kunna ta del av det höjda bostadstillägget, taket kommer höjas till 5600kr vilket kommer innebära 470kr mer per månad.

Jag tycker detta är ett tydligt bevis om att vi röd-gröna stärker den svenska modellen, under Alliansens 8år vid makten höjdes inte nivåerna för pensionärer en enda krona, trotts att hyrorna har blivit dyrare och höjningen kommer göra stor skillnad för dem som behöver det mest. Vi röd-gröna kommer fortsätta ta ansvar för samhället och den svenska modellen där bla orättvisa skatteklyftor måste avskaffas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.