Från hashtag till handling.

Den effekt #metoo har haft en revolutionerande effekt på samhället och det är bra att se hur fler och fler initiativ blommar upp ur detta, som exempelvis #tystnadtagning. Miljoner kvinnor har kunnat äntligen få sin röst hörda och modet att säga ifrån och det har bildats en ny styrka för att bryta ner de utgamla normer och gubb-kultur som systematiskt kränker kvinnor.

Det är viktigt att vi tillsammans ser till att rörelsen inte stannar här, det räcker inte med att några kändisar får stå till svars för sina handlingar. Utan vi måste jobba med detta på alla samhällsnivåer, dessa övergrepp och trakasserier får ska aldrig mer få begås och de som utsätter någon för detta ska få stå till svars för sina handlingar. Ingen har längre en ursäkt om att vi inget vet eller kunna rättfärdiga att vi blundar för det som händer runt om oss. Ingen kan längre säga att man inte vågar göra något.

Samtidigt som #metoo rörelsen har varit en känslomässig överväldigande väckarklocka, där man fått höra om saker man inte ens kan föreställa sig så måste jag tacka alla som synliggör förtrycket, normer och strukturer som finns. Till alla som ger oss modet att våga säga ifrån. Det är allas vårt ansvar att hålla rörelsen igång och få en förändring.

En kommentar

  1. Petter

    Detta uppvaknande vad som händer överallt är bra det kommer upp till ytan. Men lite tråkigt är som jag upptäckte i helgen vid en privat fest var att förr när vi träffades brukade vi ge en kram till värdinnan. Detta hade helt upphört nu var det att ta i hand som gällde. Vi diskuterade sedan min iakttagelse och samtliga män i samlingen tänkte på samma sätt , inga mer kramar i framtiden utan att fråga om det är ok . Sen tycker jag det är högst märkligt att vi blir matade med våld i tv hela kvällarna och ingen säger nåt trots att detta sänds på tider där barnen sitter framför tv . Vi som var med på det frigjorda 70 talet då sex var nåt fint och våld var fult ,var gick det snett ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.